Bästa Bolånet just nu – Topp 3

Många frågar sig idag vilket det bästa bolånet är just nu. Det är just nu oroliga ekonomiska tider, vilket försvårar låneprocessen. Det krävs god likviditet, fast anställning och ett register utan anmärkningar för att bli godkänd ett bolån hos en traditionell bank.

Det finns naturligtvis undantag till regeln som till exempel freedom finance som erbjuder bolån även till de som kanske har en betalningsanmärkning eller är nyinflyttad i Sverige. För någon som passar in på tidigare listade kriterier ger förmodligen freedom finance det bästa bolånet just nu.

Har man dock soliditet, god ekonomi och en fast anställning finns det bolån till bättre räntor. Här är nuvarande Topp 3 listad efter bolåneräntan i skrivande stund baserat på beloppet 1 000 000 kr, bundet i 3 månader och en betalningsgrad på 75%

Bolån Topp 3

Nordnet – Ränta (3 månader)  från: 3.96%

Skandiabanken – Ränta (3 månader) från: 4.05%

SBAB Bank – Ränta (3 Månader) 4.06%

Bolåneräntan rör sig ständigt, speciellt i dessa tider, det är viktigt att man undersöker hos sin nuvarande bank till att börja med om de kan erbjuda samma räntor som sina konkurrenter.

Om inte detta är fallet kan man lätta flytta sitt bolån till en annan bank för en bättre ränta. Det är svårt att säga i dagsläget om man ska binda räntan eller låta den vara rörlig. En orolig ekonomi är svår hanterlig och det viktigaste är att vara beredd på räntehöjningar.

Summering:

Bästa bolånet just nu är det som passar din ekonomi och dina förutsättningar. Har du betalningsanmärkningar eller ostabil ekonomi har du inte många val. Ett alternativ är då Freedom finance som erbjuder bolån till människor med ostadig ekonomi. Om du har en god ekonomi kan du däremot välja bank, oftast kan det vara bra att först kolla räntorna hos andra banker och sen kontakta din nuvarande bank för diskussioner kring räntan. I annat fall är det inte svårt att flytta ditt bolån dit räntan är lägst just nu.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply