Bolån med betalningsanmärkning

Att söka bolån med betalningsanmärkning eller en osäker ekonomi kan vara svårt om inte omöjligt hos stor bankerna. Idag finns det dock alternativ för personer som söker bolån med betalningsanmärkning, långivare som inte ser till din historia utan din nuvarande och framtida ekonomiska situation.

Varför blir det svårare att söka bolån med betalningsanmärkning?

Betalningsanmärkningar erhålls då man inte betalar eventuella fakturor eller räkningar vilka senare skickas vidare till kronofogden. Om kronofogden misslyckas med sin indrivning får personen i fråga en betalningsanmärkning.

Att söka bolån med betalningsanmärkning blir svårare eftersom banken ser det som mer riskfyllt att låna ut pengar till någon med en betalningsanmärkning eller dålig finansiell historik.

Det finns över en halv miljon människor i Sverige idag med betalningsanmärkningar, och det är en ständigt växande siffra, därför har det också utvecklats tjänster speciellt utvecklade för de som har svårt att få lån av andra låneinstitut, dessa tillåter i vissa fall en att låna med betalningsanmärkningar.

Som tidigare diskuterat är det inte bara de med betalningsanmärkningar som har problem att få bolån utan även de som tillhör någon av dessa grupper:

 1. Bolån med betalningsanmärkningPersoner med osäker inkomst
 2. Arbetslösa
 3. Studerande
 4. Egenföretagare M.fl.

 

Dessa grupper ses som en risk för storbanker och nekas därför ofta bolån.  Bolån med betalningsanmärkning har skapat en nisch för alla de människor som inte tillåts låna av storbankerna.

Därmed har det utvecklats nya låneinstitut som erbjuder bolån med betalningsanmärkning eller till människor med annan typ av osäker ekonomi i utbyte mot en högre ränta som motsvarar den risk banken tar då de lånar ut pengar.

Ansök om bolån med betalningsanmärkning

Det är lätt att ansöka om bolån trots betalningsanmärkning, och det görs lättast på nätet. Det finns både låneinstitut som du kan anöska om bolån direkt trots betalningsanmärkning eller osäker ekonomi samt tjänster som Loan24 som är helt bankoberoende och kan ordna offerter från upp till fyra långivare på ditt bolån.

Låneinstitut som erbjuder bolån med betalningsanmärkning

Bluestep

 • Tillåter bolån med betalningsanmärkning
 • Utgår från din framtida återbetalningsförmåga, inte din kredithistorik.

Freedom Finance

 • Tillåter dig att låna upp till 95% i bottenlån
 • Låter dig lösa dina dyra lån och skulder
 • Hjälper de som fått nej från andra banker
 • Tillåter bolån med betalningsanmärkning

Loan24

 • Samarbetar med alla stora långivare på svenska marknaden.
 • Erbjuder offerter från upp till fyra långivare
 • Bankoberoende
 • Tillåter bolån med betalningsanmärkning