Bostadslån över internet

Det var inte länge sedan man var tvungen att uppsöka en fysisk bank för att söka ett bostadslån. Idag är det väsentligt smidigare och gör det möjligt att skicka ansökningar till banker som kanske inte har ett kontor I sin närhet. Är det en bra förändring att vi nu kan söka bostadslån över internet eller finns det nackdelar?

Att söka bostadslån över internet är mycket enkelt och nästan alla banker erbjuder denna tjänst. Samma bestämmelser gäller som vid ett vanligt bostadslån vilket innebär att man endast får låna 85% av bostadens marknadsvärde.

När man söker ett bostadslån över internet fungerar det ungefär som på en fysisk bank. Det vill säga man fyller i ett formulär, och många gånger behövs även kopior på mäklarhandlingar och köpekontrakt. Dessa extra tillägg kan skickas med posten eller alternativt faxas in the banken.

Efter att banken erhållit dina handlingar får du oftast ett mycket snabbt besked om du beviljas bostadslån eller ej, detta tar sällan mer än 3 dagar och oftast inom 24 timmar.

Det finns inga direkta nackdelar med att söka bostadslån över internet om du är väl informerad och vet vad du letar efter, läs på noga och sen kan du ta nytta av enkelheten med att söka bostadslån över internet.

Man ska dock vara medveten om att bolån tar tid att få igenom, letar man efter att låna pengar fort så passar det bättre med ett privatlån eller smslån, dessa kan dock naturligtvis aldrig ersätta funktionen av ett bostadslån.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply