Överbryggningslån

Det är en vanlig situation att man säljer en bostad för att köpa en ny, ibland sker köpet innan ens bostad är såld och då är ett Överbryggningslån ett utmärkt alternativ. Ett överbryggningslån fungerar likt ett privatlån och låter dig under en kortare tid finansiera ditt köp medan din tidigare bostad blir såld.

Varför behövs överbryggningslån?

Problematiken med att köpa en ny bostad medan den gamla är till försäljning är att man generellt behöver betala en kontantinsats på den nya bostaden. Ett bostadsköp är ingen liten affär och därmed kommer förmodligen också kontantinsatsen vara på ett större belopp, många gånger över flera hundratusen kronor vilket sällan finns tillgängligt.

Ger alla banker överbryggningslån?

Om du har god ekonomi brukar det inte vara svårt att få ett överbryggningslån från banken. Överbryggningslånen kan oftast tas till en bra ränta speciellt om du använder samma bank för dina lån. En av förutsättningarna bankerna har vid överbryggningslån är generellt att man ska klara av att betala de dubbla boenden under just överbrygnningstiden.

Ett överbryggningslån är tillfälligt och om sälj processen går fort så blir det sällan dyrt. Ett överbryggningslån varar normalt inte längre än 6 månader och kan tas både utan eller med säkerhet.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply