Vägen mot ett bostadslån

Det blir inte lättare att få bostadslån trots att vi är på god väg ur den finansiella dal som sedan en tid varit aktuell. Räntorna stiger och banker är fortfarande osäkra till att delge lån till personer som inte har maxad kreditvärdighet. Har du dessutom betalningsanmärkningar blir det näst intill omöjligt att beviljas lån överhuvudtaget om du inte vänder dig till special banker som BlueStep.

Idag krävs det särskilda specifikationer hos låntagare för att beviljas ett bostadslån i de flesta fall. Sådana krav kan vara fastanställning, god ekonomi, svensk medborgare och inga betalningsanmärkningar. Det hjälper även om du inte är belånad sen innan och har god kontakt med din bankman.

Idag är det även viktigt att du kan betala kontantinsats på ditt bostadslån vilken hos de flesta banker idag är 15% av det totala lånet. Det vill säga du är endast tillåten att låna 85% av det totala beloppet på ditt bostadslån.

Om du idag uppfyller dessa kriterier; har en fast anställning, god ekonomi, svensk medborgare och inga betalningsanmärkningar. Samt möjlighet att betala av en kontantinsats på 15%, då ska det inte vara några problem för dig att ta ett bostadslån redan idag.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply